субота , 04.05.2024

У Франківську п’яна студентка скоїла ДТП і отримала штрафів на понад 20000 гривень

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для студентки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 вересня 2022 року у місті Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Симоненка водійка автомобіля “Рено Логан” проявила неуважність, не дотрималася безпечного бокового інтервалу та допустила зіткнення з припаркованим автомобілем марки “КІА”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водійка “Рено” перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події з її згоди. Драгер показав результат 2,05 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Порушниця неповнолітня, тож водійське посвідчення у неї було відсутнє.

Відтак, на студентку склали три адміністративні протоколи: за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має такого права), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді протоколи за ч. 2 ст. 126 КУпАП і за ст. 124 КУпАП об’єднали в матеріали однієї справи. За підсумками розгляду цієї справи суд постановив неповнолітню водійку визнати винною у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив їй покарання за ч. 2 ст. 126 КУпАП у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

Протокол про нетверезу їзду розглядали окремо. Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водійку автомобіля “Рено Логан” визнати винною у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Обидві постанови суду уже набрали законної сили. Тож загалом порушниця отримала два штрафи на загальну суму 20400 гривень.

Читайте також:
Майже три проміле: у Калуші водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу