субота , 27.04.2024

На Прикарпатті викрили злочинну групу, яка переправляла “ухилянтів” до Румунії

На Прикарпатті припинили діяльність злочинної групи, яка переправляла військовозобов’язаних до Румунії попри прикордонні пункти пропуску.

Про це у вівторок, 27 червня, повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

“За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру злочинній групі, до складу якої увійшли житель Івано-Франківської області та двоє мешканців Закарпаття, за фактом організації та незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, вказані особи розробили злочинний план, відповідно до якого переправляли до Румунії осіб, які підлягають мобілізації, попри прикордонні пункти пропуску.

Встановлено, що підозрювані перевозили ухилянтів автомобілем по заздалегідь визначеному маршруту, переважно польовими дорогами. За попередніми даними їм вдалося реалізувати декілька таких спроб.

Свої послуги вказані особи оцінили від 8 до 12 тисяч доларів США з особи.

За час неправомірної діяльності вони змогли «заробити» близько 50 тисяч євро.

Затримали їх «на гарячому» – після отримання 24 тисяч євро від двох «клієнтів».

На цей час вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу, а також перевіряється можлива причетність до протиправної схеми інших осіб, зокрема серед службових осіб одного із прикордонних загонів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові, за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності Служба безпеки України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Читайте також:
На Прикарпатті повідомлено про підозру ще двом переправникам ухилянтів за кордон