п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті повідомили про підозру «експосадовцю» за колабораційну діяльність

Колаборант займався організацією проведення незаконного референдуму за приєднання тимчасово окупованих територій Запорізької області до складу рф.

За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному громадянину України – заступнику голови, а згодом голові Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області у колабораційній діяльності, виготовленні, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні тимчасової окупації частини території України, глорифікації представників окупаційної адміністрації російської федерації. Тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 111-1, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Про це пише Панорама Прикарпаття з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

В ході слідства встановлено, що чоловік здійснював публічну діяльність, пов’язану з популяризацією проведення незаконного референдуму за приєднання тимчасово окупованих територій Запорізької області до складу рф та підтримку окупаційної влади.

Підозрюваний, співпрацюючи з окупаційною владою держави-агресора, виготовляв та поширював матеріали, у яких містились виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, глорифікація представників окупаційної адміністрації рф.
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі УСБУ в Івано-Франківській області.

Читайте також:
Семеро прикарпатських спортсменів представлятимуть Україну на Європейських іграх