п’ятниця , 19.04.2024

Як в умовах війни відзначатимуть день міста в Івано-Франківську

До 361-річчя Івано-Франківська підготували низку культурних заходів.

Про це в ефірі радіо “Західний полюс” розповів міський голова Руслан Марцінків.

Зокрема, відзначатимуть день міста з 5 до 7 травня.

Так, 5 травня у краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги “Життєпис Івано-Франківська” авторів Романа Діда та Володимира Устинського.

Крім того, планують провести фестиваль “Катедральні дзвони”, який розпочнеться 5 травня у костелі Христа Царя. Його закриття відбудеться 7 травня в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Також такий захід проведуть й у філармонії, але він буде благодійний, з метою зібрати кошти для ЗСУ.

6 травня відбудеться велодень, присвячений до дня міста.

“7 травня покладемо квіти до пам‘ятників борцям за незалежність України та організуємо молебень до Богородиці на ратуші о 12:00 годині. Помолимося за Україну та перемогу”, — розповів Марцінків.

Разом з тим, 7 травня планують зробити патріотичний захід з мімами. Відтак, о 15:00 годині на площі Міцкевича виступатимуть франківські міми, які стали бронзовими призерами фестивалю живих скульптур у Нідерландах. Захід триватиме до 19:00 години.

Зауважимо, що 7 травня о 15:00 відбудеться акція за участю 500 дітей. Вони створюватимуть малюнки для військовослужбовців, які воюють на передовій. Роботи передадуть у військові частини, де служать іванофранківці.

Читайте також:
У Дії можна подати заяву про реєстрацію шлюбу