п’ятниця , 26.04.2024

Як обрати дерматолога та коли до нього слід звертатися?

За останні кілька років все більше людей стикаються з проблемами шкіри. У когось це через гормональні збої, в когось – через нерви, хтось страждає на алергію тощо.

Насправді, таких причин безліч і розібратися з ними може лише кваліфікований лікар – дерматолог (не слід плутати з косметологами, левова частка яких навіть не має медичної освіти!).

Проте сьогодні не так вже й легко знайти кваліфікованого дерматолога. Тут на допомогу приходить клініка DeltaMed з головною сторінкою https://delta-med.com.ua/directions/dermatologiya/. Про неї ми і поговоримо.

Коли слід звертатися до дерматолога

Дерматолог – це лікар вузької спеціальності, який займається лікування шкіри – дерми. Він вивчає шкірні порушення, проводить необхідні аналізи, збирає мазки тощо для отримання загальної «картини» стану здоров’я людини та цього прояву на шкірі.

Загалом, проблеми зі шкірою можуть виникнути через:

  1. Гормональні збої.
  2. Неправильний догляд.
  3. Використання подразників.
  4. Вікові зміни.
  5. Нерви, проблеми зі сном.
  6. Алергію тощо.

Усі причини з’ясовує лікар, попередньо взявши у пацієнта аналізи й мазки, а також провівши первинний огляд та консультацію.

Звертатися до дерматолога слід в таких випадках:

  1. При появі плям на шкірі.
  2. За наявності свербіння чи іншого дискомфорту.
  3. Надмірній сухості (аж до тріскання шкіри та прояву крові на поверхні).
  4. При свербіннях тощо.

Важливо: навіть один з симптомів потребує негайного звернення до спеціаліста. Набагато простіше вилікувати шкіру лише на перших етапах прояву дерматиту, аніж усунути загострену форму хвороби.

До кого звернутися за допомогою

Як уже зазначалося, лікувати дерматит та інші шкірні проблеми повинен висококваліфікований спеціаліст з профільною медичною освітою. Найкращим варіантом є клініка DeltaMed – https://delta-med.com.ua/. Серед її переваг слід виділити:

  1. Штат висококваліфікованих спеціалістів, які постійно вдосконалюються.
  2. Новітнє обладнання та реагенти.
  3. Швидке проведення аналізів.
  4. Індивідуальний підхід до кожного клієнта.
  5. Приємні ціни.
  6. Велика програма лояльності.
  7. Повна конфіденційність.

Як бачимо, слід дбати про своє здоров’я постійно, а не лише тоді, коли вже проявилися проблеми. Особливо це стосується шкіри. З цим вам допоможуть спеціалісти клініки DeltaMed. Тут на вас чекає штат висококваліфікованих лікарів-дерматологів, приємні ціни, швидке обстеження і не тільки!