вівторок , 23.04.2024

Укрзалізниця запускає жіночі купе: як купити квитки

Укрзалізниця думає над безпекою у поїздах і обіцяє жіночі купе вже найближчим часом. Такою є відповідь УЗ на дискусії у соцмережах про доцільність подібних купе чи вагонів.

В Укрзалізниці ВВС Україна повідомили, що зараз розробляють IT-рішення і готують зміни до нормативних актів, також компанія консультується з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Голова правління УЗ Євген Лященко наголошує, що залізничники вивчили світовий досвід існування жіночих купе чи вагонів, але компанія ставить за мету впровадити й безпекові заходи – це можуть бути тривожні кнопки, сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання, а також покарання за будь-який доведений прояв домагань.

“Ми тестуватимемо пілот упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями ухвалимо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків”, – зазначив керівник Укрзалізниці.

Під час пілоту жіночі купе з’являться в експериментальному режимі на кількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводять у дорозі багато часу.

На першому етапі купити квитки у жіночі купе можна буде тільки через мобільний застосунок Укрзалізниці.

У 2010 році Укрзалізниця вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом і була доступною виключно в касах.

Читайте також:
Полуниця за тиждень подешевшала у 1,5 раза