четвер , 25.04.2024

У Франківську п’яний водій “Пежо” не розминувся з “Мерседесом” та отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, 29 серпня 2022 року у місті Івано-Франківську на вулиці Крихівецькій водій автомобіля “Пежо 301” не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем марки “Мерседес”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення було вчинено повторно протягом року.

На водія “Пежо” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік, якого притягували до відповідальності, визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Пежо 301” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яна водійка БМВ скоїла аварію і отримала 17000 грн штрафу