четвер , 28.03.2024

Понад два проміле: у Франківську водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 4 вересня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:20, на вулиці Тисменицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Кадді”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,36 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобом у стані сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” повністю визнав свою провину.

Під час вивчення матеріалів справи, обставин, що обтяжують чи пом’якшують відповідальність, суд не виявив. Окрім того суд врахував, що порушення вчинено під час воєнного стану.

У підсумку Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Кадді” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій-наркоман отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто