середа , 17.04.2024

На Прикарпатті відкриють молодіжний простір

В Івано-Франківську запрацює молодіжний простір. Ремонт його триває на території стадіону «Рух». Тут, на прохання представників молодіжного руху, виділили кілька приміщень для потреб центру.

Зараз тут роботи йдуть повним ходом. Приміщення малюють, утеплюють та вже зовсім скоро молодіжний центр відкриє свої двері. Тут зможуть збиратися учні та студенти, які мають ініціативи з розвитку молодіжного життя міста.

«Дуже важливо, що молодь щось хотіла змінити, зробити. Це була їхня ініціатива. Звернулись до міста, сказали, що їм потрібно приміщення. Ми подумали, що тут добре, бо біля парку, недалеко студентські гуртожитки, вулиця Шевченка, університет. Тому центр є привабливим по розміщенню. Я думаю, що тут молодь буде розвиватися, збиратися будуть, будуть народжуватися різні цікаві проекти для Івано-Франківська. Довго Франківськ ішов до молодіжного центру, але дуже важливо, що це ініціатива знизу, а не нав’язана зверху. Бо все, що нав’язано зверху молоді, воно ніколи не працює», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Молодіжний центр у Івано-Франківську був справді необхідним, каже представниця молодіжного руху Христина Мартинюк. І стверджує, що насправді студентам та ініціативній молоді не було де збиратися для обміну інформації та організації різноманітних заходів. Нерідко поставало питання і проведення їх культурного дозвілля.

«Молодь зараз немає де проводити своє дозвілля. Якщо у нас є велика кількість різноманітних громадських центрів, громадських організацій, де в принципі можна проводити своє дозвілля, але не в таких масштабах, скажімо. Тому що даний центр передбачає, в першу чергу, місткість. По-друге, організацію великої кількості різноманітних акцій. До яких безпосередньо буде долучатися молодь, і створювати буде це також молодь. Це такий рушійний пласт, на яких молодь буде ґрунтувати свої бажання, свої мотиваційні погляди», – говорить представниця молодіжного руху Христина Мартинюк.

Організувати Молодіжний центр у Івано-Франківську було не просто. Його створення ініціювали, власне, молоді люди. Зібрали інформацію, написали грант і за допомогою дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ отримали кошти на ремонт приміщення майбутнього Молодіжного центру. Надалі відвідувати це приміщення учні та студенти зможуть безкоштовно, організовуючи різноманітні зустрічі, тренінги, форуми.

«Очікуємо, що протягом 4-5 тижнів завершиться цей ремонт. аступний етап – це придбання офісних меблів та необхідних речей. Все для того, щоби ми орієнтовно до Дня молоді в місті запустили це приміщення в повноцінну дію. І молодь, будь ласка, приходьте. Проводьте тут тренінги, навчання, все для вас. І ми будемо тішитись, що цей центр буде постійно зайнятий. І буде попит на нього. Тому що ми не плануємо, що він буде комерційний, все на безкоштовній основі для молоді, яка захоче тут проводити навчання», – каже директор Департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко.

Читайте також:
На Прикарпатті «Укрнафта» хоче утилізувати нафтові відходи