вівторок , 23.04.2024

На Прикарпатті переселенці виготовляють ексклюзивні килими (ВІДЕО)

Ексклюзивні килими виготовляють вимушені переселенці, які релокували свій бізнес на Прикарпаття. Після повномасштабного вторгнення для своєї роботи підприємці з Херсонщини обрали саме Косів.

килим

Уже два тижні ткаля Яна Томащук працює тут над створенням великого килима, який лише у довжині матиме понад 4 метри. Каже, не зважаючи на об’єм роботи, її має виконувати виключно одна людина, йдеться у сюжеті ТРК “РАІ”.

Втім найпершим етапом у створені того чи іншого килима, кажуть тутешні ткалі, є підготовка верстата до роботи. Саме в ручну виготовляють кожен килим. Тому, каже засновниця підприємства Лариса, усі роботи є унікальними та неповторними.

Свою роботу на Франківщині ткацьке ательє з Каховки розпочало понад пів року тому. Для відновлення своєї роботи обрали саме Косівську громаду.

Евакуювавши спочатку сім’ї своїх працівників, у червні минулого року підприємство й саме релокувалося на Прикарпаття. Але, на жаль, не змогли вивезти чимало робочих матеріалів.

Релокація ткацького ательє до Косівської громади, зазначає її голова Юрій Плосконіс, має свої переваги й для самого міста.

Однією з переваг релокації до Косова саме цього підприємства, каже очільник громади, є його співпраця із місцевим інститутом. Тому студенти, вважає очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, матимуть змогу отримати тут хорошу практику під час навчання.

Читайте також:
Суд зобов’язав військову частину звільнити зі служби чоловіка, який має дружину з інвалідністю III групи