п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті немовля народилося “у сорочці” (ВІДЕО)

У вівторок, 9 травня, в Івано-Франківському клінічному перинатальному центрі народилося немовля в амніотичному мішку, який у народі називають “у сорочці”.

Про це повідомили на facebook-сторінці медзакладу.

“Народжена у сорочці. Сьогодні лікарі Міського клінічного перинатального центру провели унікальну операцію, адже малюк народився шляхом «лагідного», «ніжного» кесарського розтину, в цілому плідному міхурі! Хочемо поділитись з Вами цим інтимним моментом народження щастя”, – повідомили медики.

Також медики оприлюднили короткий відеоролик, зроблений в операційній. На ньому можна побачити, як новонароджений малюк з’являється на світ з амніотичному мішку.

Явище, коли дитина народжується в амніотичному мішку – дуже рідкісне, повідомляють медики.

Амніотичний міхур наповнений рідиною, яка амортизує дитину в утробі матері та допомагає розвиватися легеням, травній системі і кістково-м’язовій системі.

Під час пологів мішечок повинен лопнути, а рідина (навколоплідні води) вийти з піхви мами – це так званий відхід вод. Втім, бувають випадки, коли амніотичний мішок не лопає і дитина народжується разом з ним. Таке явище відбувається один раз на 100 000 випадків.

Читайте також:
Військовий з Прикарпаття Роман Лавринович загинув поблизу Гуляйполя