середа , 24.04.2024

Майже три проміле: у Франківську п’яний водій “Ніссану” в’їхав у стовп

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 вересня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 19:30, на вулиці Чорновола водій автомобіля “Ніссан Альмера” не вибрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на перешкоду – опору зовнішнього освітлення.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився в установленому законом порядку у присутності двох свідків. Результат виявився позитивним – 2,78 проміле, що майже в 14 разів більше допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Ніссану” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Ніссан Альмера” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
В Отинії водій “Мітсубісі” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу