субота , 20.04.2024

У Міноборони закликають не поширювати відео вбивства українського воїна

Міністерство оборони закликає припинити поширювати відео вбивства українського захисника російськими окупантами. В МОУ також просять утриматись від припущень щодо особи загиблого.

“Ми робимо все, щоб упізнати загиблого. Всім нам важливо розуміти — ідентифікація людини по відео, а тим більше людини в таких обставинах, є надзвичайно складним завданням. Тому просимо утриматися від публічного озвучування будь-яких версій до офіційних висновків”. – написала у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона закликала проявити повагу до близьких загиблого та не робити жодних публічних припущень щодо особи загиблого, навіть якщо хтось абсолютно впевнений, що впізнав воїна, яка стратили російські загарбники.

“Ми закликаємо зупинити поширення цього відео, а також будь-яких подібних відеокадрів. Тепер, коли вже всі побачили – це повинні дивитись прокурори і Міжнародний суд”. – зазначила заступниця міністра оборони.

За словами Маляр, від перших хвилин появи відео страти українського військового всі компетентні українські служби ретельно вивчають його покадрово, для того, щоб ідентифікувати воєнних злочинців.

Заступниця міністра додала, що вночі в МОУ разом з іншими силовими відомствами та спецслужбами як раз цим займались.

На думку Маляр, ворог хоче залякати українців: “Хоче зробити нас слабшими. Але все, що він отримає у відповідь – нашу лють і повний розгром окупантів, вироки вбивцям і трибунал державі-агресору”.

Нагадаємо, ввечері, 11 квітня, у соціальних мережах поширили відео жорстокого вбивства українського полоненого. На кадрах російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим.

Президент України Володимир Зеленський закликав світових лідерів відреагуватина появу відео, на якому російські окупанти відрізають голову полоненому.

Читайте також:
Коли розпочнеться контрнаступ ЗСУ: прогноз експерта