середа , 24.04.2024

У Франківську водій “Тойоти Ленд Крузер” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано в Івано-Франківську. На вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія автомобіля “Тойота Ленд Крузер”. Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: виражене тремтіння пальців рук, неприродна блідість, слабка реакція зіниць на проливи світла.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Тойоти” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Тойота Ленд Крузер” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Франківську водій “Ауді” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу