субота , 20.04.2024

У Франківську п’яний водій “Шевроле” зачепив “Ланоса” і втік з місця аварії

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 серпня 2022 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Хіміків водій автомобіля “Шевроле Авео” проявив неуважність, не дотримався безпечного бокового інтервалу і допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Деу Ланос”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення з місця пригоди втік.

Згодом, як виявилося, водій “Шевроле” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння виявився позитивним – 2,09 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді ці три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи. У судовому засіданні водій “Шевроле” визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Шевроле Авео” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених: а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
В Угринові п’яний водій “Нісану” скоїв ДТП і отримав за це 17000 грн штрафу