п’ятниця , 19.04.2024

На війні загинули прикарпатці Володимир Каралаш та Петро Ткачівський

В боях поблизу села Шипилівка на Луганщині загинули бійці Національної Гвардії України України з Прикарпаття Володимир Каралаш та Петро Ткачівський.

Про загибель 39-річного Володимира Каралаша з Надвірнянської громади повідомив міський голова Надвірної Зіновій Андрійович. Захисник загинув 9 квітня.

“Володимир був прикладом та опорою для всієї своєї родини. Чесний, впевнений, вірний… Він завжди був готовий допомогти людям, не відмовляв, якщо міг чимось підтримати, зарадити, вберегти! Саме бажання захистити найрідніших і повело серце Воїна на фронт. Схиляю голову в пошані перед мужністю Героя, який боронив Незалежність нашої країни до останнього подиху”, – написав Андрійович.

Скаутська організація “Пласт” повідомила про загибель пластуна Петра Ткачівського – пластове псевдо БРП, військовий позивний Мольфар.

Петро був відновником пластового осередку в Галичі та довголітнім його керівником. Розвивав пластову оселю в селі Курипів. Був окружним Івано-Франківської округи протягом двох каденцій з 2017 по 2019 р.

Після повномасштабного вторгнення російських окупантів 5 березня 2022 р. зголосився до війська. Службу проходив у військовій частині 50-го полку імені полковника Семена Височана Національної Гвардії України. Після навчань та тренувань виконував військові завдання у Рівненській області. З 4 квітня 2023 року відправлений на Луганщину. В Петра залишились дружина та двоє дітей.

Читайте також:
На війні загинув житель Калуської громади Андрій Кравець