субота , 20.04.2024

Динамо – Шахтар: результативна нічия в українському дербі

Свіжі новини футболу: київське “Динамо” та донецький “Шахтар” розписали результативну нічию в українському дербі – матч завершився з рахунком 1:1.

Сьогодні, 22 квітня, у 22-му турі Чемпіонату України зустрічалися гранди вітчизняного футболу – київське “Динамо” і донецький “Шахтар”.

Класичне українське протистояння виявилося не надто яскравим. Практично весь перший тайм команди провели у позиційній боротьбі та рідко створювали загрози воротам.

Втім, рахунок зустрічі було відкрито уже на 12-ій хвилині і гол видався досить курйозним.

Тарас Степаненко пробив метрів з 30-ти, а голкіпер “Динамо” Нещерет з якихось причин не встиг зреагувати на м’яч, що пролітав по центру воріт – 0:1.

У другій половині зустрічі команди почали грати трохи жвавіше, і знову “відзначився” Степаненко, але уже на користь “Динамо”.

Захисник гірників втратив м’яч неподалік свого штрафного майданчика і змушений був збивати суперника. Андрієвський взявся пробивати штрафний удар і влучив прямо в дев’ятку.

1:1 – такий остаточний підсумок зустрічі.

У цьогорічному чемпіонаті Динамо відстає від Шахтаря на 12 очок і не є конкурентом гірників у боротьбі за чемпіонство. Так склалося, що в українських грандів цьогоріч різні цілі – “Шахтар” іде першим у турнірній таблиці і бореться за “золото”, а “Динамо” наразі на 4-му місці і ще має шанси поборотися за бронзові медалі.

Тож можна вважати, що в цьому матчі обидві команди втратили по 2 очки.

2022-23, Чемпіонат України

Динамо – Шахтар 1:1 (0:1)
Голи: Степаненко, 12 (0:1); Андрієвський, 82 (1:1)

Динамо: Нещерет; Тимчик; Сирота О.; Дячук М.; Вівчаренко; Андрієвський; Буяльський (Царенко, 75); Волошин (Гармаш, 75); Сидорчук; Беніто; Ванат (Рамірес Ерік, 74)

Попередження: Беніто 89

Шахтар: Трубін; Конопля; Матвієнко М.; Ракіцький (Михайліченко Б., 61); Бондар В.; Гочолейшвілі (Швед М., 75); Степаненко; Судаков; Джурасек (Назарина, 61); Бондаренко А-м; Траоре Л.Ш. (Сікан, 75)
Попередження: Джурасек 27; Ракіцький 38; Бондаренко А-м 55; Назарина 86; Михайличенко Б. 87

Читайте також:
Збірна України програла Англії у першому матчі відбору на Євро-2024