п’ятниця , 26.04.2024

Чи потрібен пилосос в домі

Пилосос — зручний девайс, без якого складно уявити сучасний побут. Проте колись господині наводили лад в оселі без техніки.

Навіть зараз деякі скептичні панянки відмовляються від використання пристрою, запевняючи, що без нього можна легко впоратися з прибиранням. Так це чи ні — розберемо в статті.

Коли пилосос вкрай необхідний

Є ситуації, коли без пилосмока не обійтися. Насамперед це присутність в домі маленьких дітей. Регулярне якісне прибирання необхідне, щоб захистити малюків від пилових кліщів та алергенів. Тільки пилосос здатен ретельно прибрати збудників. Віник здійме у повітря пил разом з патогенними мікроорганізмами.

Не завадить пристрій в оселі з хатніми улюбленцями. Прибрати шерсть з килимового покриття та меблів в інший спосіб важко, особливо коли в будинку мешкають алергіки. Сучасні пилососи з HEPA-фільтрами видаляють з повітря до 99% дрібних часточок бруду. Та чи актуальний пилосмок в домі, якщо таких проблем нема?

Прибирання без пристрою

Традиційно для підмітання підлоги використовують віник. Ним збирають тверде сміття, а потім протирають поверхню вологою ганчіркою. Аби в повітря здіймалося менше пилу, тканину можна змочити в окропі. Таке прибирання займає набагато більше часу, ніж робота пилососа.

Простий спосіб очищення килимів та м’яких меблів — пластикова пляшка з водою та скотч. Клейку стрічку потрібно намотати на тару липкою стороною назовні й катати саморобне пристосування по будь-якій тканинній поверхні. Наповнена водою пляшка добре триматиме форму, а скотч легко видалить пил, дрібне сміття, нитки та ворсини.

Деякі господині очищують килимове покриття за допомогою солі грубого помелу. Забруднену поверхню рясно посипають сіллю, а потім віником чи щіткою змітають її. Попередньо інструмент для прибирання, який плануєте використовувати, краще потримати у гарячому мильному розчині.

Описані способи — гарна альтернатива техніці, однак вони потребують більше часу та зусиль. Навіть найпростіша модель пилососа, яку можна придбати на сайті Allo.ua, суттєво полегшить процес прибирання.

Переваги техніки

Хоча навести лад в оселі можна без використання сучасних пристроїв, однак пилосмоки мають низку беззаперечних переваг:

  • Швидке прибирання. Техніка видаляє бруд з важкодоступних місць, очищує килимове покриття та меблі без попередньої обробки забруднень.
  • Мінімальні зусилля. Сучасні вертикальні моделі легкі й мобільні. З ними зручно працювати, не докладаючи великих зусиль.
  • Ефективність роботи. Ручний спосіб чищення не усуває алергени та пил, які в’їлися у довгий ворс килимів.
  • Автономність. З роботом-пилососом прибирання взагалі не потребує участі користувача. Після налаштування пристрій самостійно виконає поставлену задачу.

Пилосос — необхідний прилад для підтримання чистоти в будинку. Регулярне використання техніки заощадить час та зусилля на прибиранні дому, а також зменшить кількість забруднень у повітрі.