вівторок , 23.04.2024

У Франківську водій “Mitsubishi” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

конфіскація авто

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 червня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Симоненка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mitsubishi ASX”.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці очей, що не реагують на світло, неприродна блідість тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння.

Тому на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тож справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi ASX” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією авто, яке є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Болехові п’яний на “Жигулях” вночі їздив полями аж поки люди не викликали поліцію