п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій наркотики

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 7 червня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:50, на вулиці Довженка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат – позитивний. Драгер показав 1,4 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Фольксвагена” кілька разів не з’явився, тому справу врешті розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломиї водій “Жигулів” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу