неділя , 28.04.2024

Понад три проміле: у Рогатині водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 21 вересня 2022 року у місті Рогатині. Ввечері, близько 20:40, на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2110” (“Лада”, “десятка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою газоаналізатора. Результат огляду 3,32 проміле, що майже в 17 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився і від проведення медичному огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол. Протокол розглядали у Рогатинському районному суді.

Водій “Лади” у судове засідання не з’явився, подав на адресу суду клопотання про розгляд справи за його відсутності. У клопотанні також заявив про визнання своєї провини.

Розглянувши матеріали справи, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2110” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Слід зауважити, що при результаті від 1,2 до 2,5 проміле у водія виникають проблеми в орієнтуванні у просторі, помилки в рухах при водінні, що призводить до дуже ризикованого стилю їзди. При результаті у понад 2,5 проміле реакція водія стає непередбачуваною навіть за нормальних погодних умов у світловий період доби.

Читайте також:
Поблизу Рогатина внаслідок ДТП загинув 72-річний пішохід