п’ятниця , 29.03.2024

Понад три проміле: на Богородчанщині водій скутера за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 травня 2022 року у селі Пороги, що на Богородчанщині. Ввечері, близько 21:00, працівники поліції зупинили водія скутера, який рухався грунтовою дорогою з порушенням правил дорожнього руху: транспортний засіб був без номерного знаку, а водій – без мотошолома.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним. Драгер показав 3,48 проміле, що в 17 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій двоколісника не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
В 12 разів вище норми: у Городенці покарали водія ВАЗу за нетверезу їзду