четвер , 25.04.2024

На Тисмениччині п’яний водій “Жигулів” заїхав у “Теслу”

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 квітня 2022 року у селі Радча колишнього Тисменицького, а тепер Івано-Франківського району. Водій автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”) не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Tesla Model S”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій ВАЗу перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з роту, тремтіння пальців рук, порушення координації рухів тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія ВАЗу склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні порушник свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,7 проміле: у Франківську спіймали і покарали нетверезого водія “Шкоди”