субота , 20.04.2024

Фото церкви у Крилосі визнано найкращим на Прикарпатті за підсумками конкурсу “Вікі любить пам’ятки”

Фотоконкурс пам’яток культурної спадщини України “Вікі любить пам’ятки” представив підбірку найкращих світлин Одеської, Черкаської та Івано-Франківської областей української частини фотоконкурсу у 2022 році.

В Івано-Франківській області найкращим фото за оцінками журі стала світлина авторства Вадима Постернака. На ній зображена церква Успіння Пресвятої Богородиці у селі Крилос — чинний греко-католицький храм, зведений близько 1586 року українським шляхтичем Марком Шумлянськимінформує прес-служба Івано-Франківської ОВА.

Зображення цієї церкви вперше стало найкращою світлиною Івано-Франківської області. У попередні роки Прикарпаття представляли Віадук у Ворохті, Палац-садиба Рея у Приозерному, Астрономічна і метеорологічна станція на горі Піп Іван.

У списку пам’яток Івано-Франківської області є аж 3727 об’єктів культурної спадщини, за час проведення конкурсу сфотографовані вже 1785 (47%) пам’яток. У 2022 році конкурсанти завантажили 459 світлин 303 об’єктів, 18 з них — вперше. 24 учасники та учасниці подали свої роботи у 2022 році, а за всю історію конкурсу — 320.

Мета конкурсу — отримати фотографії пам’яток культурної спадщини під вільною ліцензією для ілюстрування статей у Вікіпедії та привернути увагу українців до культурної спадщини, пізнати забуті чи маловідомі сторінки своєї історії.

Читайте також:
Прикарпаття туристичне: про Франківщину відзняли цікавий фільм (ВІДЕО)