п’ятниця , 19.04.2024

До Івано-Франківська в клінічну лікарню приїде друга місія закордонних хірургів (ВІДЕО)

Торік в Івано-Франківську закордонні хірурги врятували понад 30 військових з важкими травмами. Нині бійці проходять реабілітацію та повертаються до звичайного життя. Та ще щонайменше 40 важких пацієнтів потребують допомоги американських і канадських хірургів.

Наприкінці березня іноземні лікарі вдруге навідаються до Івано-Франківської обласної лікарні. Упродовж тижня вони оперуватимуть військових зі складними травмами голови і шиї, повідомляє РАІ.

Лікар Наталія Комашко розповідає, що охочих лягти під ніж іноземних хірургів було понад дві сотні. За допомогою звертались і самі військові, і їх родини. Однак, каже медик, пацієнти мають бути готові до операції.

Для того, щоб допомогти якомога більшій кількості військових українські медики проходять навчання. Відтак торік Наталія Комашко з колегами запустили благодійний проєкт Still Strong. Участь в ньому взяли лікарі з десяти українських медзакладів. Тоді операції, які робили закордонні хірурги транслювались онлайн, щоб наші медики набирались відповідного досвіду. Цьогоріч цю практику продовжать.

Через складний та болючий досвід, впевнена лікарка, українська медицина розвивається і в майбутньому наші медики будуть ще сильніші та досвідченіші.

Читайте також:
За перші місяці 2023 року туристи “віддали” Прикарпаттю 3,5 мільйона гривень