четвер , 25.04.2024

2,9 проміле: у Франківську спіймали і покарали нетверезого водія “Таврії”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 12 травня 2022 року у місті Івано-Франківську. В обідню пору на вулиці Целевича працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110280” (“Таврія”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки та у медичному закладі. Результат – позитивний. Драгер показав 2,98 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Таврії” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час і місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110280” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже три проміле: у Франківську спіймали нетверезого водія автомобіля “Хюндай”