четвер , 25.04.2024

Жителька Прикарпаття за вбивство своєї новонародженої дитини отримала рік тюрми

На Болехівщині судили жінку за вбивство власної новонародженої дитини. Обвинувачений присудили рік тюрми.

Про це йдеться у вироку Болехівського міського суду від 21 грудня 2022. Фігурантка справи – не працює, неодружена, на утриманні має двоє неповнолітніх дітей, не судима.

Як вбачається із обвинувального акту, 35-річна обвинувачена виявила у квітні 2021, що вагітна. Про вагітність нікому з рідних не розповідала та на облік не вставала. 20 жовтня 2021 близько 1-ї ночі відчула болі у животі, зрозуміла, що народжує. Народивши живого та здорового хлопчика, задушила його полотенцем.  Тіло помістила у пакет, пакет – у рюкзак, а рюкзак винесла на горище у дерев’яний ящик.

Такі дії жінки були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 117 КК “Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини”.

Під час досудового слідства вона спершу визнавала вину частково та відмовлялась від пояснень. Та згодом – визнала вину повністю. Розповіла, що аборт не могла зробити через великий термін. Народила дитину на вулиці, а який чином позбавила її життя, не пам’ятає. Сказала, що вчинити так була змушена через сімейні обставини. Мовляв, сама виховує двох дітей. А живе у будинку батька з мачухою, з якими має неприязні стосунки, бо ті намагаються позбавити її житла, виганяють на вулицю з дітьми.

Натомість батько розповів, що донька гуляла з 15 років і його не слухала. Сказав, що вона випиває, є агресивною, заробляє лише в сезон збору ягодів та грибів і що її бояться власні діти. Тому її дітьми більше очікується він та його дружина. Також додав, що коли люди почали помічати живіт в його доньки та розпитувати, то він у тієї нічого не питав, бо з нею неможливо говорити. Коли ж 20 жовтня його дружина зайшла у кімнату доньки, то побачила там сліди крові, після чого припустила, що його донька народжувала. Однак вони нікуди не звертались. Згодом приїхала поліція, яку викликали сусіди. Вони знайшли на горищі тіло немовляти.

Як результат розгляду справи – суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченої та необхідність призначення покарання, пов’язаного з позбавленням волі. Тож визнав її винуватою у вчиненні злочину за ч.1 ст. 117 КК та присудив рік тюрми.  20 січня цього року вирок набрав законної сили.

Читайте також:
На Івано-Франківщині 39-річний чоловік побив до смерті рідного брата