п’ятниця , 29.03.2024

Власник NAVI Максим Кріппа округлив зібрану на благодійному турнірі суму до півмільйона доларів

Сумарно спільними зусиллями за час трансляції вдалося зібрати майже 400 тисяч доларів. До суми в півмільйона доларів загальний збір округлив власник NAVI Максим Кріппа, повідомляє український портал DELO.ua з посиланнями на першоджерела.

На честь свого 13-річчя український кіберспортивний клуб NAVI провів спільний з United24 благодійний турнір BORN TO BE BRAVE з CS:GO. Він пройшов в один день 22 грудня з матчами на виліт і фінальною грою до двох перемог. У турнірі взяли участь 20 професійних гравців із 10 провідних кіберспортивних організацій з усього світу. Уперше за всю історію кіберспорту 4 команди-учасниці були сформовані за рольовим принципом: снайпери, капітани, опорники та стрілки.

 

У перервах між матчами глядачам демонстрували інтерв’ю з гравцями і різні розважальні відео, де, наприклад, зіркам CS:GO пропонували вгадати роль занять людей з фотографій – Кирила Буданова, Валерія Залужного, Олексія Арестовича та інших. Примітно, що в одному з таких відео гравцям запропонували зібрати свою Dream Team, і s1mple (українець Олександр Костилєв) потрапив практично в кожну добірку, але ось його команда вилетіла після першої ж гри. Переможцем же турніру стала команда його одноклубника – sdy (українець Віктор Оруджев). Україна була представлена ще одним гравцем NAVI -b1t (Валерієм Ваховським).

 

Шестигодинна турнірна трансляція була організована студією Maincast двома мовами – українською та англійською і зібрала десятки тисяч глядачів онлайн. Кожен охочий міг перерахувати на благодійність від 5 доларів, а кожен внесок у 35 доларів з’являвся з авторським повідомленням спонсора на екрані трансляції матчу. Серед усіх, хто взяв участь у грошовому зборі, клуб-організатор розіграє велику кількість призів – від техніки до зустрічі з s1mple та його медалі найціннішого гравця турніру, яку він отримав у Катовіце.

 

Під час ігор BORN TO BE BRAVE донатили не тільки фанати, а й цілі компанії, серед яких відзначилися Logitech, Maincast, кіберспортивний клуб Liquid та інші. Організація NAVI зі свого боку зробила внесок у 200 тисяч доларів. Сумарно спільними зусиллями за час трансляції вдалося зібрати майже 400 тисяч доларів. До суми в півмільйона доларів загальний збір округлив власник NAVI Максим Криппа. Зібрані гроші спрямують на медичний напрямок фандрейзингової платформи United24, створеної з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

 

Джерело: DELO.ua