субота , 20.04.2024

В Україні рейди, під час яких видають повістки, відбуватимуться і далі

В Україні рейди, під час яких видають повістки, відбуватимуться і далі. Виписати їх можуть у будь-якому місці та в будь-який час доби. Інколи повістку отримують і військовозобов’язані, які мають бронь або відстрочку.

повістка

Що робити у такому випадку, пояснив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач:

«Військовозобов’язаний, який має бронь від призову з мобілізації, усі документи, котрі це посвідчують, має носити з собою. І при їхньому пред’явленні, вручення повістки не буде, — повідомив полковник Роман Горбач, пише сайт ТV-4.

Але, якщо повістку вам все ж вручили, то зі всіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і повістка буде анульована.

Варто наголосити, що згідно зі статтею 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Читайте також:
В Івано-Франківську стоматолог компенсує пацієнтці кошти за неякісне протезування зубів