п’ятниця , 29.03.2024

У жителя Калуша вилучили близько 8 кілограмів наркотиків

Заборонені речовини поліція виявила  у транспортному засобі фігуранта,  а також у лісовому масиві, де чоловік облаштував сховок.

Вартість вилучених наркотиків та психотропів на чорному ринку сягає щонайменше  4 мільйони гривень.

Про це у понеділок, 27 лютого, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Співробітники калуської поліції  спільно зі співробітниками Івано-Франківського управління  Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України задокументували злочинну діяльність 34-річного жителя Калуша. Чоловік збував наркотичні засоби та психотропні речовини  в особливо великих розмірах на території Івано-Франківської області.

Заборонене зловмисник купував у Інтернеті оптовими партіями, потім фасував, пакував на дози та розповсюджував серед наркозалежних осіб.  Своїм клієнтам пропонував досить широкий асортимент «товару»: мефедрон, Альфа PvP, екстезі, марихуана, марки ЛСД, амфетамін тощо.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України й поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3  ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання   про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Поліція наразі перевіряє канал надходження заборонених речовин та спільників підозрюваного.

Читайте також:
Поблизу Франківська затримали наркодилера з “товаром” на 200000 гривень