неділя , 05.05.2024

У Надвірній водій “Нісану” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 16 березня 2022 року у селі Пнів Надвірнянського району. Ввечері, близько 23:00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Nissan X-Trail”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у Надвірнянській районній лікарні. Результат огляду – 1,69 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Нісану” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Nissan X-Trail” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Рено” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто