п’ятниця , 29.03.2024

СБУ викрила агітаторку з Івано-Франківська, яка підтримувала російських агресорів

Кіберфахівці СБУ викрили мешканку Івано-Франківська, яка підтримувала російську загарбницьку війну та надавала державі-агресору інформаційну підтримку в підривній діяльності проти України.

Місцева жителька систематично поширювала наклепи на Збройні сили України, натомість російські мародери і ґвалтівники у неї поставали героями, «дорогими мальчиками», котрим вона бажала перемоги.

Агітаторка була учасницею груп «Ми за путіна – патріоти росії», «Ми любимо СРСР», «Антимайдан» тощо. Вона активно ділилася російськими наративами з цих груп, відповідно до яких агресивна невиправдана війна рф проти нашої держави подавалася як «визволення від фашизму».

Агітаторка поширювала контент проросійських пропагандистів, серед яких Юрій Котенок, Тетяна Монтян та ін. У цих дописах війну рф проти України представляли як «війну з НАТО», глорифікували російських вояків, паплюжили європейських партнерів нашої держави, а українців обвинувачували у вигаданих злочинах та називали «нацистами» і «терористами».

Під час обшуку за адресою проживання зловмисниці СБУ вилучила телефон із доказами діяльності на шкоду нашій державі.

Слідчі СБУ повідомили агітаторці про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

За цей злочин законом передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Зловмисницю затримали в порядку ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України. Готується обрання фігурантці запобіжного заходу.

Викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також:
СБУ затримала жительку Прикарпаття, яка у соцмережах виправдовувала російську агресію