четвер , 25.04.2024

Прості правила, що подовжують життя бездротовим навушникам

Незалежно від бренду, моделі або вартості бездротові навушники потребують догляду. Щоб вони довго прослужили, треба регулярно чистити як гарнітуру, так і зарядний футляр.

Забруднення не тільки призводять до розмноження бактерій, але й впливають на гучність ― стає погано чути співрозмовника, погіршується якість звучання музики. Розглянемо, як правильно чистити навушники, щоб не пошкодити їх, а подовжити термін використання.

Як почистити зарядний бокс

У внутрішній частині боксу збирається найбільше бруду й пилу, тому очищення потрібно починати зсередини. Магніти, за допомогою яких навушники закріплюються у футлярі, також притягують дрібні частинки. Важливо відразу видалити сміття, бо воно може потрапити в зарядні порти ― тоді виникне проблема з живленням гарнітури. За навушниками, які можна придбати тут: https://eldorado.ua/uk/headphones/c1038998/13111=36524, доглядають у такий спосіб:

  • за допомогою зубочистки видаліть бруд під кришкою та з інших місць;
  • приберіть пил та сміття за допомогою щітки з м’якою щетиною;
  • протріть поверхні змоченою в спирті ватною паличкою, а пази для навушників ― сухою.

Стежте, щоб волога не потрапила до зарядних портів. Не використовуйте голки та інші гострі предмети, що залишають подряпини. Зовні футляр достатньо витерти ватним диском, змоченим у спирті, після чого прибрати залишки вологи.

Очищення різних видів бездротових навушників

Перше, що необхідно зробити, — почистити навушники від сірки. Для цього можна використовувати ватні палички та диски, дерев’яні зубочистки, а також спирт. У бездротових навушників, таких як AirPods, є тонка сіточка динаміка, яка контактує з вушною раковиною. Тому в цьому міці накопичуються сірка, пил та бруд. Ви можете видалити їх за допомогою сухої ватної палички, акуратно доторкаючись до сіточки. Засохлий бруд прибираємо зубочисткою, а його залишки ― м’якою щіткою. Змоченим у спирті диском протираємо корпус навушників.

Якщо треба почистити гарнітуру із накладками, наприклад, як ті, що можна придбати за посиланням: https://eldorado.ua/uk/headphones/c1038998, зніміть амбушури та протеріть їх антисептиком. Сухою ваткою пройдіться мембраною, щоб прибрати бруд. Навушники з тканинними елементами достатньо протерти вологою серветкою з антисептиком, а потім перейти на зовнішню частину та промокнути сухим ватним диском.

Що робити, якщо в пристрій потрапила волога

Якщо навушники намокли, потрібно протерти їх сухою серветкою: це прибере зайву вологу. Розмістіть гарнітуру на сухій тканині отвором донизу, щоб злити воду, можна злегка постукати по корпусу. Для витягування вологи допускається використовувати кульки силікагелю. Залиште навушники до повного висихання, тільки після цього їх можна буде повернути до футляра.