четвер , 18.04.2024

На власника готелю з Прикарпаття склали протокол за знущання з алабая

Поліція склала протокол на власника готелю прикарпатського готелю «Під Явором» Михайла Рибака за неналежне утримання собаки на території закладу. Ситуація набула розголосу після того, як акторка Ольга Сумська оприлюднила у соцмережах фото і відео стану алабая, який живе на території готелю в селі Драгомирчани під Франківськом. Судячи з опублікованого відеозапису, собаку не годували та утримували в пошкодженій тісній будці на ланцюгу. На прохання акторки виправити ситуацію та облаштували для алабая вольєр, власник готелю належним чином не відреагував.

Як ввечері у четвер, 9 лютого, повідомила прес-служба поліції Івано-Франківської області, дані про порушення правоохоронці внесли в реєстр після публікації у соцмережах дописів про стан алабая, який живе на території готелю під Франківськом.

Фото і відео стану собаки та умов, у яких він утримувався, оприлюднила акторка, народна артистка України Ольга Сумська. Вона також зазначила, що зверталася до представників готелю з проханням облаштувати належні умови для тварини та забезпечити собаку їжею, проте, власники не відреагували. «Пес від розпачу вигриз пів будки, на короткому ланцюгу, геть знесилений, стирчать ребра! Ми принесли корму і теплі підстилки для песика… І передали власнику готельного комплексу «Під явором», аби хоча б замінив замалу будку на більшу і утеплену, зробив вольєр, щоб алабай міг рухатися. Єдине, що вони зробили-прибили шматок фанери на будку ліворуч, яка була відсутня», – написала Ольга Сумська.

У прес-службі поліції уточнили, що до правоохоронців також надійшла письмова заява про неналежне утримання тварини. «При перевірці правоохоронці дійсно виявили неналежне утримання тварини. Вказаний факт зареєстрували у системі Єдиного обліку заяв та повідомлень Національної поліції України» йдеться у повідомленні поліції.

На власника готелю «Під Явором» Михайла Рибака поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 154 КУпАП (порушення правил тримання собак і котів). Матеріали направлять на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради. Також у поліції додали, що наразі власник уже створив належні умови для утримання тварини.

Читайте також:
У Бахмуті загинули військовослужбовці з Прикарпаття Роман Товстуляк та Назарій Оліградський