п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті школяр заснував власну кролячу ферму

Семикласник Антон Зозука з села Перегінське, Калуського району, що на Івано-Франківщині започаткував власну кролячу ферму. Поки що вона зовсім невеличка — юнак доглядає лише 15 тваринок.

«Кролівництвом я займаюся із шостого класу— У хліві відділив для тваринок загороду, де от-от приведе потомство одна кроличка, дві інші — трохи пізніше. Тут є вісім кліток, ще кілька для самців — надворі. На свою ферму наразі витратив лише 100 гривень, і то на придбання комбікорму та ліків від глистів. Усе інше маємо в господарстві. Влітку годував здебільшого травою гірчиці та зерновою сумішшю», — розповідає школяр.

Антон уже створив свій ютуб-канал, де робить перші спроби-рекомендації для початківців. Так само молодий фермер обмінюється інформацією на тематичній сторінці у соцмережі.

«Розпочав власну справу із одного кроля, якого згодом обміняв на двох, далі ще раз так само. Одного навіть продав, то був шестимісячний самець живою вагою понад чотири кілограми. За кіло м’яса можна виручити 150 грн, тож бізнес перспективний», – зізнається Антон Зозука.

У селах та маленьких містечках і справді можна часто побачити у дворах клітки із кролями. Адже вважається, що особливого догляду не треба: трава та сіно люцерни й конюшини, зернові, морква й капуста — ото й увесь раціон, пише Голос України.

Якщо ще хто дає комбікорм — ще краще. Особливого зиску від праці не очікують: два-три приплоди від кролематки за рік — і то добре, лиш би вся малеча вижила.

Читайте також:
На гастролях на Прикарпатті з Ольгою Сумською трапився конфуз (ВІДЕО)