субота , 20.04.2024

Модернізація ліфтів: переваги та недоліки

Сьогодні в усіх новобудовах – багатоквартирні будинки, офіси, бізнес-центри, розважальні центри, лікарні тощо – є ліфти.

Вони призначені для швидшого пересування між поверхами та полегшення життя людям. Проте це направду так, лише коли ліфти працюють справно. А що ж робити при їхній частій поломці?

Як виявляється, ліфт можна модернізувати, а не тільки замінити. Ця процедура дешевша, проте теж доволі ефективна. Її якнайкраще проводять експерти СІТІ ЛІФТ. Власне, про це і йтиметься.

Модернізація ліфтів: навіщо потрібна

Кожен ліфт – це не тільки кабіна, яка перевозить пасажирів на різні поверхи. Це система складних механізмів, які виконують численні завдання: відкривання дверей, рух кабіни, увімкнення світла під час відкриття дверей тощо. Як стверджують виробники ліфтів, всі ці елементи можуть прослужити 20-25 років. І це дійсно так, проте за однієї умови – помірного пасажиропотоку!

Цей параметр визначається не тільки кількістю метрів, які проїжджає ліфт, але й навантаженням (вазі), яких він зазнає. Так, навіть через 20 років експлуатації ліфт вважатиметься «новим», якщо проїхав не більше двох тисяч метрів з дотриманням норм максимальної ваги. Проте, якщо один ліфт «наїжджає» стільки за тиждень, а то й менше (та ще й возить «перегрузи»), то він вийде з ладу вже за півтора-два роки.

В таких випадках і потрібна модернізація. Вона включає в себе заміну стратегічно важливого обладнання – електроніка, троси, елементи живлення тощо – необхідного для безпечної роботи всієї конструкції. Що стосується самої коробки ліфта, її міняють лише у випадку суттєвих пошкоджень.

Важливо: ще слід зважати на «технічну старість». Навіть якщо ліфт наїздив лише 2-3 тисячі метрів, він може потребувати заміни. Це відбувається у випадку припинення підтримки технічного облаштування. Простіше кажучи – такі деталі вже не виготовляються, оскільки їх замінили сучасніші, новітні елементи.

Де замовити модернізацію

В кожному місті є чимало майстрів, які займаються ремонтом ліфтів. Проте запропонувати повну модернізацію можуть лише експерти СІТІ ЛІФТ. Серед переваг компанії:

  1. Великий спектр наданих послуг.
  2. Гарантія якості та безпеки.
  3. Приємні ціни на всі послуги та використані матеріали.
  4. Повна попередня діагностика.
  5. Швидке виконання робіт – до трьох днів, залежно від складності завдання.

Як бачимо, кожен ліфт потребує догляду та періодичної модернізації. Лише це дозволить йому працювати справно, а головне – безпечно. У цьому вам допоможуть експерти СІТІ ЛІФТ.