субота , 20.04.2024

Міський голова Франківська провів перевірку у садочках та школах

На ранкову інспекцію цієї п’ятниці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків завітав до ліцею № 20 та садочків «Калинова сопілка» і «Подоляночка».

Про це на своїй сторінці написав Руслан Марцінків.

Цього тижня «Подоляночка» відновила роботу, адже завершили облаштовувати укриття. Станом на 2 лютого у садочку вже було понад 70 малюків.

«Раніше ми не відкривались, бо у нас не було укриття. Зараз ми маємо металеві віконниці, облаштоване сховище. Є зони для ігор, креативні зони. Сподіваємось, що вони (укриття – ред.) нам не знадобляться, але вони у нас є. Ми маємо генератори, маємо тимчасове освітлення. В разі необхідності будемо використовувати. В садочку у нас дуже тепло, комфортно. Надіємось, що дітки будуть задоволені», – розповідає Анжеліка Зубрицька, директор ЗДО №21 «Подоляночка».

У садочку «Калинова сопілка» кажуть, що вимкнення світла у них за графіком, але це не впливає на режим діток, адже мають альтернативні джерела живлення. Старша медична сестра також розповідає, що діти відвідують садочок із задоволенням.

«Генератор один нам купили за міські кошти, ще один нам надав Департамент освіти. Включаємо генератор тоді, коли немає світла, щоб у нас було тепло в групах, щоб дітям було комфортно», – каже Галина Стасюк, старша медична сестра ЗДО № 4 «Калинова сопілка».

У 20 ліцеї теж оновлення. Директор розповідає, що завдяки підтримці Департаменту освіти та міського голови, у ліцеї змогли оновити частинку туалетів, десь відсотків 30. Канікули добігають кінця і зовсім скоро діти повернуться в оновлену школу.

«Ще восени 2022 року ми підготувалися. Встановили місткості для питної та технічної води, переноски для підзарядки гаджетів. Також маємо 2 генератори. Ми готові надати людям можливість підзарядитися, зігрітися, випити теплого чаю, але все це почне функціонувати лише тоді, коли світла не буде понад 24 години. Наразі школа діятиме за призначенням, і з 13 лютого відновлюємо навчання», – зізнається Дмитро Скиданчук, директор ліцею №20.

«Ми сьогодні були в 20-му Ліцеї. Були в іншому дитячому садочку – тут в садочку на Хоткевича. Нарешті запрацював цей дитячий садочок. Діти пішли. Доробили роботи щодо укриття в цьому садку. Слава Богу, що дітки мають можливість ходити у дитячі заклади. Основна проблема – це зараз зменшилась кількість дітей, які ходять в дитячі садки. Але це – в зв’язку з війною, в зв’язку з тим, що багато мам з дітками виїхали за кордон. Тому маємо таку проблему. Але все так не буде. Ми віримо в перемогу. І всі наші дитячі садочки будуть наповнені дитячим сміхом. А те, що ми можемо зробити в поточному режимі, поточних ремонтах – ми робимо, щоб діти мали щасливе дитинство», – підсумовує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Читайте також:
Мобілізація в Україні: за яких умов чоловікам не вручать повістку на вулиці