четвер , 25.04.2024

Електрична піч: як обрати та на що звертати увагу при покупці

Сьогодні ні одна господиня не може обійтися без електропечі на кухні. І це не дивно. Цей диво-прилад здатен готувати сотні, а то й тисячі страв. Проте, аби все вдавалося з першого разу, слід правильно підібрати кухонний інвентар.

Не менш важливим є і дилер, у якого ви збираєтеся купити електронну піч. Великий асортимент товарів можна переглянути на сайті https://comfy.ua/ . Сьогодні ж ми розповімо, як обрати електричну піч та на що звертати увагу при покупці.

Як обрати електричну піч

Сьогодні є величезний вибір електропечей. Саме тому перед їхньою покупкою слід зануритися в деяку інформацію, аби не прогадати з вибором.

Так, експерти радять звертати увагу на такі параметри:

  1. Габарити, а точніше – об’єм всередині. За цими критеріями всі електричні печі діляться на:
    1. 5-12 літрів. Наймерший розмір. Такі електропечі використовуються для розігріву та розморожування та розраховані на сім’ю з 1-2 осіб.
    2. до 28 літрів. Повноцінні печі, які вже можуть похвалитися кількома режимами випікання.
    3. до 40 літрів. Багатофункціональні моделі.
    4. до 60 літрів. Великі печі, які в домашніх умовах дозволяють готувати кілька страв одночасно.
    5. понад 60 літрів. Професійні електричні печі.
  2. Режими для випікання. Загалом, їх є кілька десятків, проте у побуті найчастіше використовують: розігрів; гриль/рожен; верхній, нижній чи повний нагрів; конвекцію (рівномірне випікання кількох страв одночасно). Також електричні печі можуть бути оснащені функціями розморожування, готування на пару, нагріву з обдувом, сушіння фруктів та ягід, закваски молочних продуктів тощо.
  3. Клас енергоефективності. Наразі майже всі електричні печі відповідають стандартам А+, АА+, ААА.
  4. Потужність. Для домашнього щоденного користування оптимальним є показник з межах 1-2,2 кВт.
  5. Діапазон температур. Мінімально це може становити і 10 ºС, тоді як максимально – до 2000 ºС.
  6. Смарт-управління. Деякими електричними печами можна управляти дистанційно, використовуючи інтернет та спеціальні застосунки.
  7. Додаткові функції. Це можуть бути режим самоочищення, автоматичне відключення, контроль температури, захист від дітей, висувний візок, металевий детектор тощо.

Важливо: чим більше «наворотів» має електрична піч, тим більшою буде її вартість.

Де купувати

Купляти електричні печі – та й будь-яку техніку загалом, слід лише у перевірених дилерів, які мають відповідні ліцензії та гарантійні талони на кожен товар.

Важливо: перед покупкою слід оглянути товар на наявність дефектів та перевірити справність роботи. Також не слід забувати про оформлення гарантійного талону.