п’ятниця , 29.03.2024

За вбивство батька жителька Городенківщини отримала 8 років тюрми

Вісім років тюрми присудили на Городенківщині жительці, що до смерті побила рідного батька. На момент вчинення злочину жінка була п’яною.

Про це йдеться у вироку Городенківського райсуду від 26 грудня 2022 року. Фігурантка справи – уродженка села Поточище Городенківської громади, не одружена, на утриманні неповнолітніх дітей не має, не працює, із середньою освітою, раніше не судима.

Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 22 червня 2022 року. Тоді обвинувачена пішла додому до батька, занесла їсти та алкогольні напої. Згодом до будинку прийшла мати та подруга, з якими почали пити спиртне. Після цього подруга пішла у магазин. А далі, близько обіду того дня, обвинувачена зайшла до кімнати батька, де між ними на грунті давніх неприязних стосунків виник конфлікт.

Жінка стягнула також нетверезого батька на землю із дивана, схопила сокиру та почала бити лезом по голові, грудях, животі, кричати, що вб’є його. Той кричав та закривався руками. Мати обвинуваченої почула крики, побігла по подругу та разом стали просити жінку припинити побиття. Та погодилась і залишила сокиру в коридорі.

Мати взяла й винесла сокиру з хати, однак агресивна донька помітила та почала кричати, щоб поставила її на місце. Мати так і зробила. Після чого донька знову схопила сокиру та пішла бити батька. Вона била, поки той не перестав захищатись і кричати. Далі – пішла спати, а чоловік залишився помирати землі до приїзду швидкої та поліції. Згодом він помер від отриманих травм у вигляді закритої тупої травми грудної клітки та її органів із переломами ребер, розривом легень і т.д.

Такі дії обвинуваченої були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 115 КК “Умисне вбивство”. У суді обвинувачена вину визнала, розкаялась, просила суворо не карати. Розповіла, що конфлікти з батьком були і раніше. А того дня вони посварились через те, що батько почав її ображати, назвав її дітей байстрюками, схопив її за горло. Також вона згадала, як у дитинстві батько бив матір і як вони змушені були тікати від нього.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченої. Тож визнав її винуватою у вчиненні злочину за ч.1 ст. 115 КК та присудив 8 років тюрми. Також ухвалив стягнути з обвинуваченої понад 25 тис.на проведені експертизи. Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також:
У Долинській громаді трапилося вбивство: загинув 40-річний чоловік