п’ятниця , 29.03.2024

З книжками та вінілом: у Франківську переселенка з Києва відкрила тематичну кав’ярню (ФОТО, ВІДЕО)

Киянка Олена Крецька після повномасштабного вторгнення РФ в Україну відкрила в Івано-Франківську кав’ярню.

Після відкриття власниця кав’ярні запросила на роботу людей, які так само переїхали до Івано-Франківська через війну. Місцеві також працюють у кафе, розповідає Суспільне.

Зі слів шеф-баристи Олесі Жадан, яка також переїхала з Києва, головна концепція кав’ярні — створити місце, де відвідувачі зможуть себе почувати як вдома.

“Наша команда зібралася з трьох різних міст — це Київ, Івано-Франківськ та Харків. До нас в гості приходять багато переселенців, які почуваються в нас комфортно. Ми з ними постійно спілкуємося”, — розповідає Олеся Жадан.

Інтер’єр закладу відповідає його тематиці. У кав’ярні стоїть привезений з харківського тату-салону диван та стільці, які належали бабусі Олени Крецької.

Харків’янка Дар’я Кулик працює офіціанткою у закладі. Пів року тому вона переїхала в Івано-Франківськ. Дівчина каже, що на новій роботі знайшла друзів, які стали її родиною. Втім, зізнається, досі сумує за рідним містом.

“Кав’ярня, в якій я працюю, за інтер’єром, атмосферою та людьми нагадує мені кав’ярні Харкова. Коли харків’яни запитують про концепцію закладу, вони кажуть, що його атмосфера нагадує їм наше рідне місто. Тут об’єднуються люди з різних міст”, — розповідає Дар’я Кулик.

У кав’ярні відвідувачі можуть почитати книги та послухати вінілові платівки.

Харків’янин Леонід Мохонько працює у закладі офіціантом. Чоловік каже, що влаштувався на роботу випадково, коли проходив повз під час відкриття.

“Коли я приїхав із сім’єю в Івано-Франківськ, у мене не було друзів. Та саме тут я знайшов собі компанію. В нас — дуже домашня атмосфера як для колективу, так і для гостей”, — говорить Леонід Мохонько.

У кав’ярні планують проводити різні заходи — від дегустацій до концертів. Окрім цього, працівники хочуть займатися благодійністю, щоб підтримати українську армію.

Читайте також:
На Прикарпатті варять 10 видів сирів (ФОТО)