п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську водій “Mitsubishi” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій наркотики

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 квітня 2022 року в Івано-Франківську.

На вулиці Василіянок працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mitsubishi Lancer”. Чоловік перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд проводився у медичному закладі. Висновок – позитивний.

Вказаний водій раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Mitsubishi” двічі не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому з другої спроби справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi Lancer” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську нетверезий водій “Ніссану” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу