п’ятниця , 29.03.2024

Етапи проведення експертної оцінки землі

Якщо вам потрібно продати або здати в оренду земельну ділянку, тоді знадобиться проведення процедури з оцінки землі.

Експертна оцінка землі дозволяє визначити дійсну вартість тієї чи іншої ділянки. Замовити таку послугу можна в консалтинговій компанії в Києві.

В залежності від того, для чого саме потрібне оцінювання, виділяють декілька видів послуги:

  • грошова нормативна оцінка. Така послуга є необхідною, коли потрібно визначити, яку ренту можна отримати з цієї ділянки за певний проміяжок часу. Найчастіше грошова нормативна оцінка потрібна для роботи фермерів, агропідприємств. Процедура дозволяє визначити розмір податку на землю, державне мито, оренду;
  • експертна грошова оцінка. Ця послуга дозволяє визначити вартість землі. Такий вид діяльності потрібен для продажу ділянки, оформлення спадкування або дарування.

Пакет документів для проведення оцінки землі

Оцінювання землі відбувається згідно з законодавством, тому потрібно заздалегідь підготувати такі документи:

  • детальний опис, у якому потрібно зазначити, навіщо саме проводити оцінювання;
  • документи з банківської установи, у яких буде підтверджено про відсутність кредитів на земельну ділянку;
  • фотографії дільниці;
  • документація, яка буде підтверджувати право власності.

Що стосується вартості, то вона залежить від декількох критеріїв, таких як:

  • загальна площа земельного об’єкта;
  • місця розташування;
  • розвиненості інфраструктури;
  • призначення.

Ціна земельної ділянки, котра розташована ближче до міста або поряд є налагоджена інфраструктура, буде коштувати дорожче. Чим розвинутішою буде місцевість, тим вища ціна на землю.

Проводити оцінку землі може тільки експертний фахівець. Документи, котрі підтверджують дозвіл виконання таких робіт, повинні бути в наявності обов’язково.

Як можна замовити оцінку земельної ділянки в компанії “Парето”?

Для того щоб отримати експертну оцінку, потрібно звертатися тільки до перевірених фахівців, котрі мають досвід роботи. Співробітники компанії “Парето” вже понад 10 років надають кваліфіковану допомогу з експертної оцінки будь-якого виду майна. Кожен клієнт має можливість замовити безкоштовну консультацію перед тим, як отримати послугу з оцінювання земельної ділянки.

Якщо у вас не вистачає документів для проведення процедури, тоді фахівці компанії допоможуть вам з їх оформленням. На сайті розташована форма, де ви маєте можливість відмітити наявність тих або інших документів та оформити заявку на експертну оцінку. Менеджер перетелефонує в потрібний час і повідомить про деталі проведення процедури. Замовити експертну оцінку землі можна як у Києві, так і в інших містах України. Оцінка землі відбувається впродовж 2-х днів.