субота , 20.04.2024

2,45 проміле: у Франківську спіймали і покарали п’яного водія “Шевроле Авео”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 червня 2022 року в Івано-Франківську. Близько п’ятої години ранку на вулиці Мазепи працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шевроле Авео”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,45 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Шевроле” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Шевроле Авео” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу – пояснював, що лише сидів у салоні припаркованого автомобіля і не здійснював руху транспортним засобом.

Втім, переглянувши іще раз матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, апеляціний суд дійшов висновку, що з доказами провини водія усе гаразд. А тому відхилив скаргу апелянта і залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
2,69 проміле: на Прикарпатті п’яна водійка “Ніссану” в’їхала у відбійник