четвер , 18.04.2024

Понад два проміле: у Франківську спіймали і покарали п’яну водійку “Лади”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

жінка за кермом

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 січня цього року в Івано-Франківську. На вулиці Пасічній працівники поліції зупинили водійку автомобіля “ВАЗ 111730” (“Лада Калина”). Жінка перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці зупинки. Алкотестер показав 2,1 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Жінка не погодилася з отриманим результатом і пройшла повторний огляд у медичному закладі. Результат – 1,84 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання жінка двічі не з’явилася, тому справу було розглянуто без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водійку автомобіля “ВАЗ 111730” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Жінка не погодилася з таким рішенням і подала апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд не задовільнив цю скаргу і постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Наприкінці листопада порушницею здійснено виконання рішення суду, тобто сплачено призначений штраф.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій BMW в’їхав у стіну будинку (ФОТО)