понеділок , 29.04.2024

Лікар-пульмонолог для дорослих та дітей: фахова консультація у Львові

Активний розвиток пульмонології як науки припав на початок двадцятого століття, коли вчені навчилися проводити диференціальну діагностику туберкульозу та інших легеневих патологій.

Але така «молодість» не завадила пульмонології стати однією з найважливіших наук сьогодення. Пульмонолог – це експерт який спеціалізується на діагностиці та лікуванні патологій дихальних шляхів, легенів і плеври, а також знається на методах профілактики. Потрібен лікар-пульмонолог Львів? Саме час звернутися до клініки діагностики та лікування легеневих захворювань та супутньої патології.

У сучасних умовах пульмонологія тісно переплітається з такими галузями як алергологія та імунологія, саме тому фахівці центру розглядають організм як єдине ціле та надають перевагу комплексним методам діагностики. Достатньо перейти за посиланням https://vilne-dyhannia.lviv.ua/, щоб записатися на прийом до провідних фахівців у напрямках алергології, імунології, кардіології, ендокринології та фізіотерапії.

Хто та коли може звернутися до пульмонолога?

Ви можете записатися на прийом до лікаря-пульмонолога самостійно або за скеруванням сімейного лікаря. Також можна записати на прийом дитину, адже в центрі працюють досвідчені фахівці, які знаються на дитячих хворобах пульмонологічного профілю. Найчастіше про необхідність звернення до пульмонолога сигналізує кашель. Однак досить великий спектр патологій супроводжуються кашлем, тому не варто займатися самодіагностикою та самолікуванням грипу, ларингіту, фарингіту та інших хвороб бронхо-легеневого комплексу.

Негайно слід звернутися до лікаря-пульмонолога, якщо:

  • Кашель не минає, викликає дихальну недостатність та біль у грудях.
  • Під час кашлю виділяється мокротиння з гноєм, кров’ю або піною.
  • Пацієнт скаржиться на слабкість, високу температуру та слабкість.
  • На флюорографії є зміни, які потребують консультації спеціаліста.

Не варто недооцінювати роль профілактичних оглядів, особливо якщо мова йде про людей, які палять або працюють у важких умовах, пов’язаних з вдиханням виробничого пилу, аерозолів.

Як проходить консультація лікаря-пульмонолога?

Візит до експерта з легеневих захворювань займає від 20 хвилин. Лікар оцінює стан пацієнта та анамнестичні дані, проводить діагностичні маніпуляції, визначає план подальших дій (лікування/профілактика).

З метою уточнення діагнозу, пульмонолог може направити пацієнта на додаткові дослідження (УЗД, КТ легень, спірометрія). За результатами комплексного обстеження лікар підбере індивідуальну терапію, якщо в цьому буде потреба, дасть рекомендації щодо зміни способу життя для профілактики прогресування і загострень захворювання.

Своєчасне звернення за допомогою до пульмонолога допоможе відновити фізіологічні функції органів дихання. Бережіть себе та своїх рідних, а про вас потурбується клініка діагностики та лікування легеневих захворювань та супутньої патології у Львові.