п’ятниця , 03.05.2024

Як обрати та де купити обігрівач

З настанням холодів слід ретельно подумати про утеплення помешкання. Особливо, зважаючи на останні події в Україні. В хід йдуть різні елементи – обігрівачі, буржуйки, каміни – як на дровах, так і електричні тощо.

Проте, обираючи додаткові елементи для обігріву помешкання, спочатку варто розібратися в кількох нюансах. Важливо не лише знати, де, до прикладу, купити обігрівач термія, але й для яких квартир він підходить тощо. Саме про це сьогодні йтиметься.

Як обрати обігрівач

До вибору опалювальних елементів в домі слід підходити максимально детально. Від цього залежить не лише комфорт проживання, але й ваша безпека. До прикладу, прилади з поганою проводкою можуть спровокувати замикання та пожежу; а прилади з принципом відкритого типу згоряння – буржуйки, котли, генератори – можуть накопичувати в приміщенні угарний газ, який викликає отруєння та смерть.

Загалом, експерти радять звертати увагу на такі нюанси:

  1. Для якого приміщення. Тобто, для власного будинку чи квартири на поверсі.
  2. За принципом роботи. Завдяки електроенергії, альтернативним видам палива, дизелю, бензині, газі тощо.
  3. Потужність. Йдеться про загальну та номінальну. Останній фактор визначає, яку площу може нагріти обігрівач (без перенавантаження).
  4. Пожежна безпека. Йдеться про системи автоматичного відключення при перегріві чи перебоях з електронікою. Проте такі автоматизовані системи захисту є лише в нових «розумних» обігрівачах.
  5. Тип обігрівача. Їх є декілька видів, зокрема, інверторні кондиціонери, масляні радіатори, конвектори, тепловентилятори, інфрачервоні обігрівачі, керамічні панелі, теплові повітряні завіси.

Важливо: слід обирати обігрівач, який точно підходить для вашого помешкання. Зокрема, це стосується номінальної потужності. Занадто слабкий просто не зможе обігріти помешкання до потрібної температури, тоді як занадто потужний – просто «задушиться».

Де купляти

Купляти обігрівачі слід лише в перевірених дилерів, які гарантують якість кожного товару. Лише так ви можете бути впевненим в якості кожного приладу.

При виборі, звертайте увагу на виробника, а також на відгуки – як про конкретний прилад, так і про продавця. Не нехтуйте можливістю перевірити інформацію.

Як бачимо, обираючи обігрівач для помешкання, слід звертати увагу на ряд факторів, від яких залежить функціонал приладу та його безпека при експлуатації.