четвер , 28.03.2024

У Тисмениці судили чоловіка, який із сокирою накинувся на поліцейських

На Тисмениччині патрульні зупинили двох п’яних чоловіків, що йшли проїжджою частиною дороги.

Коли ж почали складати на одного з них протоколи, інший кинувся до них спершу  із сокирою,  а потім – з кулаками. Нападнику присудили рік обмеження волі.

Про це йдеться у вироку Тисменицького районного суду. Фігурант справи – із середньою спеціальною освітою, неодружений, безробітний, не судимий в силу статті .89 КК “Строки погашення судимості”.

Як випливає із обвинувального акту, вночі 18 грудня 2018 поліцейські під час патрулювання побачили у селі Сілець Тисменицького району двох п’яних чоловіків, які заважали руху транспорту, ідучи проїзною частиною дороги. Коли ж поліцейські почали біля своєї автівки складати протоколи на одного із чоловіків, інший побіг додому, взяв сокиру і повернувся до місця зупинки. З нею, висловлюючи своє невдоволення діями поліцейських, підійшов до одного з них. Однак той помітив це і правою рукою схопив за робочу частину сокири, а товариш обвинуваченого, на якого складали протокол, вихопив в нього за руків’я сокиру та відкинув на узбіччя.

Після цього поліцейський спробував одягти на нападника кайданки, зафіксувавши  кільце на правій руці. Однак фігурант справи вирвав руку, на якій було кільце, і вдарив ним у лобо-тім’яну ділянку поліцейського, як результат – травмував його.  Тоді на допомогу колезі кинувся з авта інший поліцейський. Обвинувачений опирався, відштовхував їх, але врешті-решті поліцейські його скрутили і одягли кайданки.

Такі дії були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за  ч.2 ст. 345 КК, тобто умисно заподіяння  працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв`язку із виконанням цим працівником службових обов’язків, та за ч.2 ст.342 КК України, опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, погодився зі всіма зібраними досудовим слідством доказами. Тож суд обмежився тільки допитом обвинуваченого та прийшов до переконання про доведеність  його вини.  Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив за умисне заподіяння легких тілесних поліцейському обмеження волі на рік, а за опір – три місяці арешту. Далі визначив остаточне покарання, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, у вигляді року обмеження волі. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
Кинув гранату: на Прикарпатті біля житлового будинку стався вибух