вівторок , 30.04.2024

Оздоблення та оббивка дивану: 5 найпрактичніших тканин

Тканини для оздоблення дивану – питання не просте.

Аби обрати ту, що ідеально підходить за якістю та смаком, потрібно докласти немало зусиль. В каталозі меблевих магазинів є величезний вибір оббивних тканин. Тож, яку краще вибрати, щоб і візуально подобалась, й звичайно ж була довговічною?

тканини меблі

Найпрактичніші тканини для оздоблення

Усі вони діляться на натуральні, синтетичні та штучні. Також дуже важливо, щоб тканина була довговічна, міцна, тривка до вигорання під сонячними променями, барвник довго залишався яскравим, та правильний склад волокон. Звичайно зовнішній вигляд і приємні тактильні відчуття. Розгляньмо найпопулярніші види:

  1. Рогожка. Щільний, але м’який матеріал, однотонний чи з малюнком. За рахунок застосування волокон різної щільності й товщини, має доволі цікаву і приємну на дотик фактуру. Довго зберігає гарний вигляд під час користування, адже поєднання різних тканин, натуральних та синтетичних (бавовна, шовк, поліестер, акрил), допомагає зберегти пружність, та вберегти від деформації.
  2. Велюр (мікровелюр). Характеризується м’якенькою, приємною на дотик оксамитовою поверхнею. Створює теплу приємну домашню атмосферу. З привілеїв те, що вона вологовідштовхуюча, дихаюча структура, підвищена міцність. Велюр не розтягується, тримає форму, не вигорає на сонці та має гіпоалергенні властивості. Не поглинає в себе запахи, тому його можна легко чистити. А це приємний бонус. коли в домі є маленькі діти або тварини. Ця тканина додасть інтер’єру вишуканості й презентабельності.
  3. Жаккард. Полотно, яке немає ворсу, завжди вважалось найвишуканішим серед інших тканин. Волокна натурального та синтетичного складу. Має унікальні й дуже гарні візерунки, за що по праву займає одне із перших місць серед тканин для оздоблення меблів. Жаккард – матеріал універсальний, надзвичайно міцний, гіпоалергенний, стійкий до впливу мікроорганізмів. Адже в основі тканини є мікропори, наче природна вентиляція.
  4. Екошкіра (еко замш). Синтетичний замінник дорогої шкіри, все ж візуально не відрізнити від натуральної. Через свої властивості широко користується попитом серед покупців (за невеликі гроші, розкішний вигляд). Морозостійка, стійка до вигорання, не втрачає колір, не електризується, легко чистити, не накопичує пил, що підходить алергікам та маленьким дітям.
  5. Easy Clean. Матеріал, в перекладі “легке очищення”, сам за себе говорить. На тканині наче захисний шар, що не дозволяє проникнути бруду крізь волокна, а затримує їх на поверхні, запобігаючи розвиненню бактерій чи грибків. Тому прибирання просте: протерти сухою чи вологою серветкою, і ось, диван має знову приємний вигляд. З переваг, тканина надовго зберігає красивий вид. У виробництві використовуються тільки екологічно чисті матеріали.

Щоб побачити великий вибір тканин тут, у повному переліку, скористайтеся, спеціалізованими сайтами, які займаються продажем меблів та аксесуарів до них.

Обираючи чим оздоблювати меблі, орієнтуйтесь на власні уподобання, де буде розташований диван, та які у вас потреби. Існує ще багато варіантів, які дійсно можуть бути дуже практичними.