вівторок , 19.03.2024

На Івано-Франківщині під час пожежі загинула 12-річна дівчинка

У вівторок, 29 листопада, о 11:52 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у селі Горохолина Богородчанської територіальної громади.

Горохолина пожежа

Про це інформують у прес-службі Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

До місця виклику негайно виїхали вогнеборці. На момент прибуття рятувальників, вогонь охопив приміщення кухні житлового будинку.

За попередньою інформацією, дим, що виривався з комину та з-під даху будинку помітила місцева жителька та відразу почала телефонувати до сусідів й кликати на допомогу. Один з місцевих мешканців, прибігши до будинку, звідки виривались клуби диму, пробував відкрити двері, але вони були зачинені.

На момент виникнення пожежі вдома не було нікого з дорослих. Хтось із сусідів сказав, що в будинку повинна бути дитина, тоді чоловік вибив двері, розбив вікно та, ризикуючи власним життям, потрапив до будинку. В задимленій кімнаті, на ліжку, він виявив дитину без ознак життя, взяв її на руки та передав через вікно двом молодим хлопцям, котрі кинулися на допомогу чоловікові.

Вже на вулиці, до приїзду рятувальників, місцеві мешканці надавали дівчинці домедичну допомогу. Медики, прибувши до місця, робили усе можливе, щоб привести дитину до свідомості. На превеликий жаль, попри усі старання, дитину врятувати не вдалося.

О 12:13 пожежу в приміщенні кухні, на площі 10 м.кв., було локалізовано, а о 12:16 –ліквідовано.

Вогнем знищено речі домашнього вжитку та меблі в приміщені кухні. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Читайте також:
На Прикарпатті перекинувся автомобіль – 22-річний водій загинув