четвер , 02.05.2024

Мер Яремчі за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу

Суд призначив покарання для міського голови Яремчі Андрія Мироняка, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і потрапив у ДТП.

Нагадаємо, 7 жовтня 2021 року на дорозі Н-09 сполученням Мукачево – Львів у місті Яремче трапилася аварія.

49-річний водій автомобіля Mitsubishi Outlander, рухаючись у сторону Микуличина, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення із транспортним засобом Peugeot Partner, яким керував 37-річний мешканець Надвірнянщини. За кермом Мітцубісі перебував мер Яремчі Андрій Мироняк.

За повідомленням поліції, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди з тілесними ушкодженнями до медзакладу тоді було доставлено обох водіїв.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння 1,7 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження, однак згодом це провадження було закрито, оскільки потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Натомість на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання, яремчанський мер не з’явився. Через канцелярію суду він подав клопотання про розгляд справи без його участі. Зазначив, що вину визнає та щиро розкаюється.

Дослідивши матеріали справи, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля Mitsubishi Outlander визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також по цій темі:
П’яний мер Яремче виїхав на зустрічну і скоїв ДТП (ФОТО)